fbpx

1955. augusztus 9-én született Budapesten. Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.

Laár András a csömöri KFT koncerten

1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.

2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte.  Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és  Földünk gyógyulásáért.

2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.

2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2009-ben megjelent első szólólemeze a Tündértantra, melyen szanszkrit, hindi és magyar nyelvű dalok szerepelnek.

2012. elején megjelent 6. könyve, melynek címe: Kiderülés – A derűs élet titka. Októberben a L’art pour l’art Társulattal bemutatták 14. színházi estjüket – a Piroska, a farkast -,  az év végén pedig megjelent új szólólemeze, a Tündértantra 2.
Ugyancsak ebben az évben elindult webáruháza, a Laáruház.hu.

2012. december 22-én Bagdi Bella vendégeként 2500 ember előtt lépett fel a Budapest Kongresszusi Központban. Egy szál gitárral  a kezében elénekelt néhány spirituális dalt a Tündértantra albumairól, melyeket nagy lelkesedéssel fogadott Bella közönsége.

2013. novemberétől Mi hülyeség, mi nem az?! című nagy sikerű, abszurd önálló műsorával lép fel. Az új estje rendszeresen látható Budapesten, a Cotton Club színpadán és az ország több pontján.

2014. február 28-án a L’art pour l’art Társulattal bemutatták új, A postás, aki megeszi a leveleket című előadásukat, mellyel országosan turnéznak és Budapesten is folyamatosan látható a műsor.

2014. októberétől rendszeresen fellép a Corvin Dumaszínházban Besenyő Só című műsorával.

2015. augusztusában ünnepelte 60. születésnapját. Ennek alkalmából novemberben a Budapest Sportarénában bemutatta a “Laár60 – Életmű Show” című abszurdan sámánisztikus performanszát, melyben felvonultatta több évtizedes munkásságának legszebb gyümölcseit.

2016-ban megalapította a Grotex zenekart. A Grotex egy igazán izgalmas, szórakoztató zenei produkció, melyben Laár András ismert, mára már klasszikussá vált és vadonatúj dalai szólalnak meg. A közönség KFT-s slágereket és abszurd önálló szerzeményeket hallhat Laár András, Galántai Zsolt, Barabás Béla és Laár Dávid előadásában. A zenekar célja, a szórakozni vágyó közönség felszabadítsa a hétköznapok súlya alól a zene és a humor erejével.

Jelenleg a L’art pour l’art Társulattal, a Grotex és a KFT zenekarral, illetve önálló abszurd és spirituális-zenés előadásaival lép fel országszerte. Mindezekről az Események oldalon található bővebb információ.

Lemezei:

Könyvei:

DVD-i: