fbpx

Biográfia

1955. augusztus 9-én született Budapesten. Humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.

1990-ben buddhista pappá avatták, miután elvégezte a Kőrösi Csoma Sándor Buddhológiai Intézet buddhista-papképző szemináriumát. 1991-ben 108 alapítótársával együtt megalapította a a Tan Kapuja Buddhista Egyházat és ezzel párhuzamosan a Tan Kapuja Buddhista Főiskolát.

2002-ben egy csodálatos gyógyulásban volt része, ugyanis egyik pillanatról a másikra eltűntek a porckorongsérv okozta fájdalmai, és újra teljesen egészséges lett, annak köszönhetően, hogy egy jógacsoport gyógyító erejű mantrákat énekelt érte. Ennek hatására megalapította a Tündér Tantra Kört, melynek keretein belül András vezetésével minden héten 30-40 ember együtt énekel embertársaink és Földünk gyógyulásáért.

2004-ben megjelent első könyve, a Laár pour l’art, mely abszurd verseket, monológokat tartalmaz András saját illusztrációval, a fejezetek végén elgondolkodtató írásokkal.

2006-ban művészi tevékenységének díjazásaként a KFT együttes 25 éves fennállása alkalmából, a zenekar többi tagjával együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2009-ben megjelent első szólólemeze a Tündértantra, melyen szanszkrit, hindi és magyar nyelvű dalok szerepelnek.

elején megjelent 3. könyve, melynek címe: Kiderülés – A derűs élet titka. Októberben a L’art pour l’art Társulattal bemutatták 14. színházi estjüket – a Piroska, a farkast -, az év végén pedig megjelent új szólólemeze, a Tündértantra 2.

Ugyancsak ebben az évben elindult webáruháza, a Laáruház.hu.

december 22-én Bagdi Bella vendégeként lépett fel a Budapest Kongresszusi Központban.

február 28-án a L’art pour l’art Társulattal bemutatták új, A postás, aki megeszi a leveleket című előadásukat, mellyel országosan turnéznak és Budapesten is folyamatosan látható a műsor.

októberétől rendszeresen fellép a Corvin Dumaszínházban abszurd önálló estjével.

augusztusában ünnepelte 60. születésnapját. Ennek alkalmából novemberben a Budapest Sportarénában bemutatta a “Laár60 – Életmű Show” című abszurdan sámánisztikus performanszát, melyben felvonultatta több évtizedes munkásságának legszebb gyümölcseit.

)nálló abszurd és spirituális-zenés előadásaival, valamint a KFT zenekarral lép fel országszerte. 

Lemezei:

 • Besenyő és a Költő (2006)
 • A Csőevő Duhajka meséi hangoskönyv (2008)
 • Tündértantra (2009)
 • Tündértantra 2. (2012)

Könyvei:

 • Laár Pour L’art (2004, 2008, 2019)
 • A Csőevő Duhajka meséi (2005)
 • Nem múlok el soha (2009)
 • 108 finomenális vegetáriánus receptek á la Laár (2010)
 • Laárma a köbön (2011)
 • Kiderülés (2012)

DVD-i:

 • Laár András: Már megin’ igazam van (2011)