fbpx

Dharmacari Nagaraja: Újabb esti Buddha-mesék

Elbűvölő, szívderítő és gondolatébresztő mesék az együttérzésről és a kedvességről. A népszerű Esti Buddha-mesék folytatása, 18 történetet tartalmaz a Nemes Nyolcrétű Ösvényről gyerekeknek, színes illusztrációkkal. A mesék célja a gyermekek megismertetése a legfontosabb buddhista értékekkel, mint a helyes véleményalkotás, őszinte gondolatok, egyenes és tiszta beszéd, kellemes modor. Emellett segítik a kicsiket lefekvéskor megnyugodni, ellazulni, hogy még értékesebb lehessen számukra a frissítő alvás.

3.890 Ft

Leírás

A népszerű Esti Buddha-mesék folytatásának történeteit ezúttal is az ismert Dzsataka-mesék ihlették, amelyek évszázadok óta nyújtanak útmutatást és tanítanak minket bölcsességre. Úgy tartják, maga a Buddha adta őket tovább egykoron a tanítványainak. A meséket ebben a könyvben is az ifjú olvasók számára könnyen érthető, vonzó köntösbe burkoltuk. Különleges kaland várja esténként mind a gyermeket, mind a szülőt, hiszen az érdekes és tanulságos történeteken túl a közös olvasás csak fokozza az élményt.

A mesék megbeszélésében és a tanulságok felismerésében segít a szülőnek a történetek végén egy-egy buddhista értelmező összegzés. Ez a könyv tehát a legjobb társunk lesz a közös kalandozás és felfedezés útján.

Az itt olvasható mesék több módon is segítik gyermekét:

  • Az esti lefekvés előtt megnyugtatja, hogy ellazulva még értékesebb lehessen számára a frissítő alvás.
  • Segít számára felfedezni a legfontosabb buddhista értékeket, mint a helyes véleményalkotás, őszinte gondolatok, egyenes és tiszta beszéd, kellemes modor.
  • Erősebbre fűzi a családjához kötő érzelmi szálakat.
  • Megismerteti vele a meditációt előkészítő gyakorlatokat.
  • Elindul a bizalom és együttérzés útján.