Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Terra Profonda / Hangember / Kamara Rock Trió

2018.04.07. @ 18:30 - 22:30

Április 7-ére összeállítottunk nektek egy generációkon átívelő programot a természetesség jegyében!

Egy este láthatjátok a Terra Profonda különleges hangszerekkel előadott látomásos világát, megtapasztalhatjátok a Hangember költői szövegeire épülő fiatal energiáit, és hallhatjátok a Laár András abszurd verseivel színesített frissen újraalakult Kamara Rock Trio zenéjét! Várunk Titeket szeretettel mindhárom koncertre.

Jegyek a helyszínen, 1500ft-ért.

Terra Profonda:
A Terra Profonda együttes nevének jelentése: mély föld. A Budapesten 2012-ben alakult zenekar dalaiban látomásos szövegek köré csavarodik az amerikai blues, a népzene és a jazz. Dalszövegeikben szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok és kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának, s mint lepkék a kifeszített vásznon, úgy repülnek ki a Terra Profonda világából.
soundcloud.com/terraprofonda
https://www.youtube.com/channel/UCqGi7f8zjrnJpKWW1UtedJg

Hangember:
A Hangember az i gazmondó underground képviselőjeként verseket és saját verselő szövegeket zenésít meg, melyekben nem a műfaj, nem a körítés, hanem a zene és a szöveg harmóniája ad egyedülálló élményt.
A Hangember két gimnáziumi barát duójaként indult. A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztiválra állították össze első, kortárs versekből álló repertoárjukat, mellyel különdíjasak lettek. Ezekkel a jazz alapú, könnyed, néhol rockos dalokkal bejárták Budapest kisebb-nagyobb kávézóit, szórakozóhelyeit, hogy aztán a Lehet bármi című albumon foglalják össze az első évek termését. Ezt követően alakult ki az együttes mostani felállása, dobos és basszusgitáros csatlakozott az épp érettségire készülő fiúkhoz. Ebben a mozgalmasra sikeredett évben rengeteg új dal született, már mind saját szöveggel, de semmit sem veszítve emelkedettségükből. Így egy év elég volt hozzá, hogy végül idén január 1-én megjelenjen második albumuk, a Szélkakas, melyet nagy reményekkel eresztett szélnek a csapat.
https://hangember.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCdKDxEa0taqKwAzyKplC1LA

Kamara Rock Trió:
A Kamara Rock Trio Árpádi László (ének, gitár), Gay Tamás (ének, szintetizátor), Laár András (ének, gitár) zenekara, mely a 80-as évek közepén örvendett kimagaslóan nagy népszerűségnek a fiatalok körében. Zenéjüket több mint 600 koncerten élvezhette a közönség. Hármójuk munkássága egyetlen műfajba sem sorolható, leginkább a nevükben szereplő kamara rock kifejezéssel közelíthető meg. A rock zene, a költészet és az abszurd humor útjainak gyönyörű egybeolvadása kamara formában. A dalszöveg állomány egy része Szentmihályi Szabó Péter zseniális verseiből, illetve saját alkotásaikból tevődik össze. Az egyik legismertebb szerzeményük, a Kacsamajom klipje az 1987-es Moziklip filmben látható. Rajongóik kitartó kérésére 30 év után töretlen lelkesedéssel újra összeálltak, hogy a dalaik mai napig érvényes mondanivalójának termékeny fájáról régi közönségük mellett a mai fiatalság is szüretelhessen.
http://kamararocktrio.hu
https://www.youtube.com/channel/UCMn2ofQdKLhxL3v-Ymtb-Lg

Hozzászólások

Részletek

Dátum:
2018.04.07.
Időpont:
18:30 - 22:30
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/139607716866570

Szervező

Hangember
Honlap:
https://www.facebook.com/hangemberduo/

Helyszín

Dürer Kert
Ajtósi Dürer sor 19-21.
Budapest, 1146 HU
+ Google Térkép

Hozzászólások