Blog

Szex és Buddhizmus

Közzétéve: 2016. szeptember 30.

A szexualitásban rejlik a legnagyobb teremtő erő. A legnagyobb gyönyör és a legnagyobb szenvedés forrása.
Ezt az erőt lehet használni, de lehet áldozatul is esni neki. Sajnos manapság inkább a második verzió kerül előtérbe, mert kultúránk egyáltalán nem mágikus, míg a szexualitást csak mágikus módon vagy legalábbis mágikus tudással felvértezve lehet birtokba venni.

Hogyan lehetünk tudatosak a szexualitásban?

Tovább olvasom »

Buddhizmus a mindennapi életben előadás – 2016. január 7.

Közzétéve: 2016. január 6.

Laár András derűs, kiegyensúlyozott, harmonikus életet él. HOGY MI A TITKA? 1985 óta foglalkozik komolyan a buddhizmussal, amely választott vallása is lett. A 90-es évek elején buddhista pappá avatták, két és fél hónapig magányos elvonuláson vett részt a Bükkben, ezt követően évekig tanított buddhista filozófiát a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. A rendszeres buddhista meditációnak köszönhetően […]

Tovább olvasom »

Laár60 Életmű Show – Budapest Sportaréna

Közzétéve: 2015. szeptember 2.

Laár60 Életmű Show

Laár András zenész, humorista, a legendás Besenyő Pista bácsi, a L’art pour l’art Társulat és a KFT zenekar alapító és jelenlegi tagja november 6-án a Budapest Sportarénában ünnepli 60. születésnapját.

Közönségének egy különleges életmű showval kedveskedik, melyben felvonultatja több évtizedes munkásságának legszebb gyümölcseit. A sokoldalú művész abszurd sámánisztikus estjében teljes pályafutását átölelve színpadra visz mindent a humortól a zenén át a művészet mögé bújtatott varázserőkig.

A színes műsorban felcsendülnek soha nem hallott, új Laár szerzemények, lesznek táncosok, vendégművészek, KFT zenekar, Fool Moon vokálegyüttes, Ökrös Csaba hegedűművész, a Virtuózok szimfonikusai, és ami az egyik legnagyobb durranás, hogy 19 év után újra együtt látható a színpadon a két humornagyágyú Laár András és Galla Miklós.

Ünnepeljünk együtt Laár Andrással ezen a felejthetetlen estén!
Há’ nem? Há’ de!

Időpont: 2015. november 6. 20:00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Tovább olvasom »

Gondolatok Istenről és az istenségekről

Közzétéve: 2014. december 17.

Az istenségek a Legfelsőbb Istennek, az isteni hatóerői. Ha abból indulunk ki, hogy a Legfelsőbb Önmagából hozta létre, és tartja fenn az egész Létezést, ezen belül ezt az Univerzumot is, amelyben élünk, akkor láthatjuk, hogy ezt egy hierarchikus rend segítségével teszi. Például, ugye van az általunk ismert Világegyetem, ahol a mi bolygónk, a Föld, egy Naprendszerben kering. Ennek az Ura a Nap. A Nap egy istenség.

Tovább olvasom »

Különféle vélemények és a végeredmény

Közzétéve: 2014. augusztus 29.

Hogy az Élet igazán hogy működik, a Létezés miképpen jött létre, Kitől vagy Mitől ered a Világmindenség: ezekre a kérdésekre különféle válaszokat adnak a különféle vallások, filozófiák, tudományos állásfoglalások.

Tovább olvasom »

Laár András: Petike csokija

Közzétéve: 2014. július 3.

Mese
(Csak erős idegzetű olvasóknak!)

Egy órával azelőtt, hogy a postás bácsi beleesett a betonkeverő gépbe, Peti otthon volt és szorgalmasan írta a számtanleckét. A házban munkások dolgoztak: vakolták a házat és szép, új, vidám színekkel festették be a falakat. Kinn sütött a nap és bearanyozta a körfolyosó míves kovácsolt-vas-korlátját.

Tovább olvasom »

Na, milyen volt Afrika?

Közzétéve: 2014. június 30.

2014. AUGUSZTUS 8. – ÜNNEPI KFT KONCERT A BUDAPEST PARKBAN!
Vendégek: Hajós András, Hegyi György, Csipa és Tóth Tibi (Hooligans), Ökrös Csaba, Danics Dóra

Tovább olvasom »

A szeretetről

Közzétéve: 2014. május 12.

Ha ezt a szót halljuk, hogy „szeretet”, elsőre valamiféle pozitív érzelmet képzelünk magunk elé. A szónak érzelmi jelentése van. Ám a valóság ennél sokkal gazdagabb: nem csak érzelem, és nem csak pozitív ez a fogalom. Egy barátommal beszélgettem egyszer, aki kijelentette, hogy ha meghallja ezt a szót, akkor nem tudja, hogy mit is jelent igazából.

Tovább olvasom »

Laár András: A pucérkodásról

Közzétéve: 2014. április 29.

Be kell valljam, én nem vagyok nudista. Valójában csak akkor lehetnék az, ha rendszeresen hódolnék a pucéran élés ideáljának, de legalábbis a meztelenül strandolás szenvedélyének, és esetleg társadalmi szempontból is kapcsolódnék valamilyen meztelenül fürdőző és egyéb helyeken is meztelenül megjelenő embereket tömörítő érdekvédő egyesülethez. De én még azt sem tudom, hogy van-e ilyesfajta egyesület, és ha van, akkor mik lehetnek azok a közös érdekek, amelyeknek megvédése ügyében járnak össze az oda tartozó nudista-aktivisták.

Tovább olvasom »

Bolygómantrák

Közzétéve: 2014. április 23.

Fogadjátok nagy-nagy szeretettel a Javas Zene IV. – Bolygómantrák című CD zenei anyagát, melyet a Javas Hagyományőrző Kör keretein belül készítettem néhány évvel ezelőtt, Mireisz Lászlóval és Kovács Gáborral.

A mantrák úgy általában, így a bolygómantrák is hatékony eszközök lehetnek azok számára, akik az egyensúly megszerzése érdekében befolyásolni akarják létezésüket. A mantrák alkalmasak betegségek megszüntetésére, rendezetlen tudat- és létállapotok rendezésére, világok harmonizálására, képességek felébresztésére, gátoltságok és akadályok legyőzésére.

Tovább olvasom »

Vissza →

  Önálló fellépések

  • 2017. február 23. Budapest | Dumaszínház Jegyvásárlás
  • 2017. február 25. Pócsmegyer | Pócsmegyer Rendezvényközpont
  • 2017. március 16. Budapest | K11 Művészeti és Kulturális Központ

  Bővebben az eseményekről

  L'art pour l'art Társulat

  • 2017. február 24. Budapest | Budapest Bábszínház
  • 2017. február 24. Budapest | Budapest Bábszínház
  • 2017. február 28. Békéscsaba | Csabagyöngye Kulturális Központ

  Bővebben az eseményekről

  KFT

  Jelenleg nincs megjeleníthető fellépés.

  Besenyő Pista Spirit Band

  Jelenleg nincs megjeleníthető fellépés.

  előadások

  Mi hülyeség, mi nem az?!
  Laár Andrást legtöbben a L’art pour l’art Társulat Besenyő Pista bácsijaként ismerik. Abszurd karaktereivel a Társulat estjei mellett saját, önálló előadásain is találkozhatunk...
  Tovább »

  Szeretet - Az Univerzum összetartó ereje
  Laár Andrást művészi munkássága mellett az utóbbi években egyre többen ismerték meg spirituális gondolkodóként is...
  Tovább »

  Ősi módszerek a mai életben
  Laár András „Ősi módszerek a mai életben” című előadásában a buddhizmus és a javas út mentén olyan módszerekkel ismerteti meg az érdeklődőket, melyeket könnyen beépíthetnek mindennapjaikba...
  Tovább »

  Bővebb információ »

  Laár dalok